Mitä kuntosaliharjoittelun tilalle – YouTuben parhaat lihaskuntotreenit

Kuntosalit ovat monien muiden paikkojen ohella vaarassa joutua sulkemaan ovensa hetkellisesti kokonaan, ja moni joutuukin ehkä miettimään, millä korvata salitreeni. Itse olen treenannut kaupungin omalla salilla, ja täällä Espoossa kaupungin kuntosalit ja muut liikuntapaikat ovat olleet kiinni koronan takia jo marraskuun lopulta asti.

Aluksi oli vaikea motivoitua tekemään kunnon lihaskuntotreeniä kotona, ja menikin monta viikkoa ilman painoharjoittelua. Tein kyllä kotona joogaharjoituksia, joista kirjoitinkin jo aiemmassa postauksessani Onlinejoogaa kotona – suosikkijoogani YouTubessa – kannattaa kurkata, mikäli etsit hyviä joogavideoita kotona tehtäväksi – mutta varsinaiseen lihaskuntotreeniin en löytänyt motivaatiota. Kunnes parin kuukauden ihmettelemisen jälkeen inspiroiduin selailemaan lihaskuntotreenejä YouTubesta.

Kauaa ei tarvinnut etsiä, kun vastaan tuli Caroline Girvanin 30 Min FULL BODY DUMBBELL WORKOUT at Home | Muscle Building -video. Päätin, että testataanpa vaikka tätä. Video oli aivan loistava, ja olen tehnyt treenin ensimmäisen kerran jälkeen lähes joka viikko! Itseltäni löytyy kotoa 5 kg käsipainot, joilla olen saanut tehtyä hyvän treenin ja lihakset kipeiksi pariksi seuraavaksi päiväksi. Treenissä toistetaan liikettä 30 sek, jonka jälkeen on 30 sek tauko, ja tätä jatkuu yhteensä puolisen tuntia. Mikä parasta, Caroline Girvanin YouTube-kanavalla on huikea valikoima erilaisia treenejä, eli valinnanvaraa löytyy!

Caroline on personal trainer, joka alkoi alun perin lisätä treenivideoita YouTubeen asiakkailleen koronan lukitessa ihmiset koteihinsa. Pian hän kuitenkin huomasi , että videoilla on paljon muitakin katsojia, ja siitä asti kanava on kasvanut huikeaa tahtia, tällä hetkellä sillä on jo yli 700 000 tilaajaa, enkä ihmettele miksi. Treenit ovat sekä hauskoja että tehokkaita, ja tuovat ainakin itselleni kaivattua vaihtelua lihaskuntoharjoitteluun. En ole ihan varma, kaipaanko enää edes salille, kun olen löytänyt niin hyviä kotona tehtäviä treenejä!

Itse olen tehnyt yllä mainitun 30 minuutin käsipainotreenin perään muutaman kerran vielä jonkin kanavan vatsalihastreeneistä, usein tämän vartin mittaisen, ilman välineitä tehtävän. On muuten rankka (ainakin näillä viime aikoina kovin vähälle treenille jääneillä vatsalihaksilla…)! Kanavalla on myös iso valikoima erilaisia HIIT-treenejä, joista pari olen testannut – saavat sykkeen koholle ja niin ikään lihaksissa tuntuu seuraavina päivinä. Treeneistä löytyy sekä pelkällä kehonpainolla tehtäviä että välineitä hyödyntäviä treenejä, joten näitä voi tehdä, vaikka oma kotikuntosali koostuisi pelkästä jumppamatosta ja juomapullosta. Kanavalla on myös 10 viikon Epic-treeniohjelmia, mutta näitä en ole vielä uskaltautunut testaamaan vaan poiminut yksittäisiä treenejä. Kiinnostaisi kyllä kokeilla myös Epiciä!

Lämmin suositus Caroline Girvanin YouTube-treeneille, jos pohdit, millä korvata kuntosalitreeni tai muuten vain haluat tehdä monipuolisia, haastavia ja mukaansatempaavia treenejä omassa olkkarissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *